Van alle markten thuis

Haarlem kent een grote diversiteit aan eet- en drinkgelegenheden. Of het nu gaat om lunchrooms, restaurants, brasseriën, grand cafés of wijnbars. Tevens vindt u veel culinaire speciaalzaken, bijzondere bakkers en delicatessenzaken. Een bijkomend voordeel is dat veel horeca is gelegen aan oude markten en pleintjes, zoals de Grote Markt, de Botermarkt of de Oude Groenmarkt! Daardoor is het 's zomers heerlijk toeven op het terras. Haarlem is zowel letterlijk als figuurlijk van alle markten thuis! 

Waar gaan we eten?

Check TripAdvisor of Iens om te zien waar u in Haarlem lekker kunt eten! 
 

Jopenkerk

Geen eten zonder drinken! Haarlem is historisch gezien een stad van bierbrouwers en tegenwoordig herinnert in het bijzonder de Jopenkerk nog aan die tijd. De voormalige Jacobskerk aan het Hortusplein is nu een volledig operationele brouwerij, Grand Café en restaurant. Onder het genot van een borrel of diner kunt u het brouwproces met eigen ogen aanschouwen. Het bijzondere is dat ze met Koyt en Hoppen twee middeleeuwse bierrecepten in het vaste assortiment hebben. Houd de website in de gaten voor seizoensbieren, tijdelijk assortiment en speciale evenementen. Daarnaast is de Jopenkerk een lust voor het oog, in 2013 wonnen ze de juryprijs tijdens de verkiezing Mooiste Bar van Nederland. 

Tips van Haarlem City Blog

Haarlemmers zijn echte levensgenieters. Met meer dan 200 restaurants en 90+ kroegen biedt Haarlem voor ieder wat wils, van een eenvoudig eetcafe tot exclusieve restaurants. Een heerlijk terras, koffie, lunch, diner, borrel of de nieuwste hotspots, je leest het op Haarlem City Blog